Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

Opening and talk

Do 15 okt van 13u30-14u

Sprekers: Natalia Greene (CEDENMA) en Seckou Ouologuem (slampoet)
Taal: ENGELS

Looking ahead to the future!

Tijdens het openingsprogramma gaan we na het welkomstwoord al meteen interactief : de moderator stelt een aantal vragen waarop deelnemers multiple choice kunnen reageren. De vragen brengen in kaart wie de deelnemers zijn. Er worden ook enkele formaliteiten en werkwijzen meegedeeld.

Maar daarna blikken we al meteen naar de toekomst : de key note spreker geeft ons haar toekomstvisie op internationale solidariteit, een bekende Vlaming leest zijn “brief aan de toekomst” voor en de deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen toekomstvisie in de blog neer te pennen. 

Sprekers

Natalia Greene heeft een master in politieke wetenschappen en een master in klimaatverandering. Ze behoort tot de Global Alliance for the Rights of Nature. Ze  promootte de erkenning van de Rechten van de Natuur in de Ecuadoraanse grondwet en werkte op de milieu- en de inheemse kwestie van het Yasuni-initiatief om olie onder de grond van de Amazone te houden.

Natalia was voorzitter van CEDENMA, het netwerk van ecologische organisaties in Ecuador. Nu is ze vice-president en consultant voor de Sacred Headwater Initiative

Image
Natalia Greene
Natalia Greene

Seckou Ouologuem is de tiende stadsdichter van Antwerpen en de allereerste slamdichter die de taak op zich neemt. Hij is half Malinees, en Antwerpenaar in hart en nieren. Daarmee treedt hij in de voetsporen van onder andere Tom Lanoye, Bart Moeyaert en Maud Vanhauwaert. 

Image
Seckou Ouologuem
Seckou Ouologuem