Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

MO* conference: Development in a new geopolitical context

Do 15 okt van 19u30-21u

Sprekers: Annelies Verstichel (Belgisch diplomate), Shada Islam (New horizons Project), Ulrika Modeer (VN), Lata Narayanaswamy (University Leeds) en Els Hertogen (11.11.11)
Taal: Engels

Bieden turbulenties inzake internationale verhoudingen nieuwe kansen op duurzame ontwikkeling en rechtvaardige verdeling ?

We leven in een tijd waarin de internationale verhoudingen in sneltempo wijzigen en waarin de bestaande wereldorde in vraag gesteld wordt. Bieden die turbulenties nieuwe kansen op duurzame ontwikkeling en rechtvaardige verdeling? Is dit de tijd om echt te dekoloniseren, of dreigt de chaos?

Tijdens de MO*lezing in het kader van het Forward Fest geven vier internationale experts hun visie op deze vragen.

Ulrika Modeer, UN Assistant Secretary General en Assistant Administrator van het VN-Ontwikkelingsprogramma UNDP zal het eerst hebben over paar belangrijke uitdagingen en mogelijkheden om de beloften van de ontwikkeling waar te maken. 

Daarna focust MO* journalist Gie Goris met haar op zaken zoals ongelijkheid, een rechtvaardige overgang naar een klimaatveilige ontwikkeling en de erfenis van de koloniale relaties en hoe die geschiedenis vandaag de dag te beheren.  

Over de veranderende geopolitieke wereld praat MO*journalist John Vandaele met onder andere Annelies Verstichel, Belgisch diplomate die in New York werkte op de VN Veiligheidsraad. Shada Islam, analyse-adviseur bij het New Horizons Project, gaat in gesprek met Annelies Verstichel, over “the shifting sands of this geopolitical world”.

Lata Narayanaswamy,  docent internationale ontwikkeling aan de Universiteit van Leeds, gaat in gesprek met MO*journalist Gie Goris  over de toekomst van ontwikkeling 

De avond wordt afgesloten door 11.11.11-directeur Els Hertogen

Sprekers

Ulrika Modeer is UN Assistant Secretary General en Assistant Administrator van het VN-Ontwikkelingsprogramma UNDP. 

Annelies Verstichel is Belgisch diplomate die in New York werkte op de VN Veiligheidsraad. 

Shada Islam is een onafhankelijke commentator en analyse-adviseur aan het hoofd van het New Horizons Project, een globale strategie bedrijf. 

Lata Narayanaswamy is docent internationale ontwikkeling aan de Universiteit van Leeds (School of Politics and International Studies), met speciale aandacht voor gender en kennis in de context van ontwikkeling. Haar onderzoek is interdisciplinair en steunt op ontwikkelingsgeografie, sociale antropologie, feministische en postkoloniale theorieën en empirisch werk in India.

Els Hertogen is directeur bij 11.11.11