Image
Actie United For A New Normal

Jouw 11.actie in tijden van corona

Kan dat samengaan, actievoeren en social distancen? Zeker. Ook als we dit najaar nog voorzichtig moeten zijn, zullen we de strijd aanbinden tegen onrecht. Want het is nog nooit zo hard nodig geweest.

Corona zal er ons niet van weerhouden om alles uit de kast te halen voor de najaarscampagne. We zetten je op weg met digitale tools om online lawaai te maken rond jouw actie.

Belangrijk: check je event via www.covideventriskmodel.be Via deze tool weet je duidelijk welke maatregelen nodig zijn om alles veilig te laten verlopen. Daarnaast heeft de Vlaamse Overheid ook een protocol uitgeschreven om events COVID-veiliger te maken.

We houden je op de hoogte van wat kan of (nog) niet kan

  • De Federatie vertelt je alles over maatregelen voor socio-culturele evenementen, filmvertoningen, quizzen...
  • Deur-aan-deuracties kunnen gewoon doorgaan, zolang je de beschermingsmaatregelen (afstand, masker...) respecteert. Kijk wel even bij je eigen gemeente na of die geen bezwaar heeft.
  • Voor eetfestijnen en alles waar drank geserveerd wordt hanteren we de richtlijnen van Horeca Vlaanderen.
  • Vanaf 25 juli wordt de mondmaskerverplichting uitgebreid. Deze zijn verplicht in publiek toegankelijke gebouwen. Behalve voor diegene die aan tafel zitten, moet iedereen verplicht een mondmasker dragen. Ook zal er gevraagd worden om een e-mailadres en een telefoonnummer achter te laten (hierover later meer).
  • Algemeen geldt vandaag nog steeds dat je anderhalve meter afstand houdt, regelmatig je handen wast, in je elleboog niest en thuis blijft als je je niet goed voelt.

We volgen het laatste nieuws voor jou op de voet en staan klaar om jouw najaarsactie volop te steunen. Het enige wat jou nog te doen staat, is nadenken wat voor actie je graag op touw zet. 

Image
Actie United For A New Normal
Image
Vrijwilligers, vechtjas tegen onrecht

In 2020 voeren we campagne voor changemakers

Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. Broodnodig werk, dus. Daarom versterken wij hun inzet.

Blijf op de hoogte van de changemakerscampagne

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief houden brengen we je het laatste nieuws over ons werk in het Zuiden, onze campagnes, acties en politiek werk