Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

International redistribution. Which role for tax justice and debt relief to fix global inequality?

Do 15 okt van 15-16u

Spreker: Lidy Nacpil (Asean peoples movement on debt and development) en Patricia Miranda (LATINDADD)
Taal: Engels

De jaar na jaar steeds stijgende ongelijkheid: wat is er aan te doen?

10% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede en dat terwijl ongelijkheid jaar na jaar verder toeneemt. De Covid 19 pandemie verscherpte de bestaande ongelijkheden en zette nog meer druk op de allerarmsten. 

In deze sessie presenteren twee sprekers enkele onderliggende oorzaken van die globale ongelijkheid, hoe de Covid 19 pandemie de sluimerende systeemfouten verder verscherpte en wat daar allemaal aan te doen is

Zo focussen we specifiek op de impact van belastingontduiking en van een stijgende schuldenlast op landen in het Zuiden en de nood aan tax justice en schuldkwijtschelding. 

Sprekers

Lidy Nacpil is de coördinator van de Asian Peoples Movement on Debt and Development en co-coördinator van de Global Campaign to Demand Climate Justice.

Ze zit ook in het Coördinatie comité van de Financial Transparency Coalition (FTC) en ze is vice-voorzitter van de Freedom from Debt Coalition, met basis in de Filipijnen.

Image
Lidy Nacpil
Lidy Nacpil

Patricia Miranda heeft een master rond financiën, is gespecialiseerd in publieke financieringsstrategieën en is de advocacy directeur bij LATINDADD. Dit is het Latijns-Amerikaanse netwerk rond schuld en ontwikkeling: men werkt er op globaal en regionaal niveau en coördineert de input van lidorganisaties in 13 landen.

Patricia is ook lid van de stuurgroep van de Civil20 en ze is voorzitter van de Financial Transparency Coalition (FTC). 

Image
Patricia Miranda
Patricia Miranda