Image
Klimaatmars Brussel - met banner Klimaatonrecht raast verder

Samen met 11.11.11 naar de klimaatmars

Icon action
Actie

Met 30.000 roepen we op tot actie voor het klimaat

In aanloop naar de Internationale Klimaatconferentie (COP27) in Egypte stapten ze in Brussel van het Noordstation via de Wetstraat naar het Jubelpark.  Ook 11.11.11 was er bij en gaf er de start van de najaarscampagne over klimaatonrecht.

Bij de 11.11.11-delegatie zien we ook reuzin Amazonía, de grootste klimaatactiviste ter wereld en Passy Mubalama van de Congolese 11.11.11 partnerorganisatie AIDPROFEN.

Een sfeerverslag.

Op uitnodiging van 11.11.11 en Oxfam was ook Elizabeth Wathuti aanwezig op de klimaatmars.  Deze Keniaanse klimaatactiviste sprak vorig jaar al op de COP26 in Glasgow en lanceerde een open brief naar de wereldleiders.  Ze bracht nu ook samen met 11.11.11 een bezoek aan de slachtoffers van de overstromingen in Pepinster.
Bekijk het verslag

Op zondagmorgen vertelt 11.11.11 directeur Els Hertogen op Radio 1 over het bezoek en over de klimaatmars.  Beluister het hier.

Steun mee de open brief van Elizabeth:
Voeg je naam toe aan de open brief

Amazonía

Amazonía is 14 jaar en komt uit de Ecuadoraanse Amazone.
Ze is 3m80 lang en houdt van zwemmen in de natuur en rolschaatsen.
Haar lievelingsdieren zijn de ara en de toekan, misschien komen die ook wel mee.
Amazonía wil in België oproepen voor klimaatrechtvaardigheid.
Natuurlijk is het fijner als zoveel mogelijk vrienden haar daarbij omringen. We nodigen je daarom uit om samen met haar mee te lopen. 
 
Trouwens, Amazonía is gebouwd door jongeren van Atlas en Fridays for Future Antwerpen. Onder begeleiding van kunstenaars Francisco Manzano, Joanna Rossi en Mundana. De Reus is een project van 11.11.11, District Borgerhout en de Roma. Mochten jullie Amazonía al eerder gespot hebben, kan dat zeker. Zij liep mee in de Reuzenstoet in Antwerpen op 24 september.

Image
Klimaatreuzin Amazonía tijdens de reuzenstoet in Antwerpen
Watch Klimaatrechtvaardigheid on YouTube.
Image
Gefinancierd door de EU

Deze activiteiten worden aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie binnen de projecten Climate Action en 1Planet4All. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.