Image
Lokaal boerentraject: groep mensen staan op het veld

Lokaal boerentraject voor nieuwsgierige burgers – Antwerpen

Icon meeting Group 2
Ontmoeting
-
Antwerpen

Wat vraagt het vandaag van boeren om lokaal gezond voedsel te produceren aan een eerlijke prijs? Wat zijn de uitdagingen en vraagstukken waar boeren dagelijks hun weg in moeten zoeken? En hoe kunnen we hen hier samen in ondersteunen? Ben jij hier benieuwd naar en woon je in Antwerpen of errond? Dan is dit lokaal boerentraject misschien iets voor jou.

 

Wat is het lokaal landbouwtraject?

In een traject verspreid over zes zaterdagen, van 1 april tot 18 november ga je samen met andere geïnteresseerden het veld op bij de boeren in jouw buurt. Je krijgt inzicht in verschillende landbouwthema’s en de kracht van agro-ecologie. Je leert bij over mogelijkheden, noden en uitdagingen van boeren uit de streek. Via gesprek, ervaring en uitwisseling leer je andere gemotiveerden uit je buurt kennen, ontdek je je eigen rol en de mogelijkheden om vanuit een warm netwerk mee te schrijven aan een groeiend agro-ecologisch verhaal.

Is het lokaal boerentraject iets voor jou? Bekijk het volledige programma en alle praktische informatie hieronder. Op dinsdagavond 28 februari organiseren we een online infoment waar je terecht kan met al je vragen. Inschrijven voor het traject of de infosessie kan ook via de link hieronder.

>> Bekijk hier het programma, alle praktische info & schrijf je in