Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

Equal partnerships

Do 15 okt van 14-15u

Sprekers: Margit Van Wessel (Universiteit Wageningen) en Martin Mpinda Tushiminine (OCE, DRC) 
Taal: Engels

Welke principes definiëren een gelijkwaardig partnerschap, los van bestaande structuren? En wat zijn de huidige uitdagingen om daar te geraken?

Werken met partners wereldwijd staat centraal in wat we doen. Maar de machtsverdeling in partnerschappen is vaak heel onevenwichtig. Kunnen we echt spreken van gelijkwaardige partnerschappen als Belgische ngo’s controle hebben over de kaders, de organisatie van participatieve oefeningen en vooral: de financiële middelen? Maakt dit niet dat partners zich al te gauw aanpassen aan de keuzes van ngo’s en donorvereisten? 

Om duurzame resultaten te bereiken, is het cruciaal om gelijkwaardige en gebalanceerde partnerschappen te ontwikkelen. Dit vereist een verschuiving van de macht in de klassieke donor-ontvanger relatie. Hoe kunnen we verzekeren dat partners echt ownership verwerven over processen en middelen? 

Deze sessie daagt je uit om je voor te stellen hoe echte gelijkwaardige partnerschappen er in de toekomst uit kunnen zien. Welke principes definiëren een gelijkwaardig partnerschap, los van bestaande structuren? En wat zijn de huidige uitdagingen om daar te geraken?

Welke principes definiëren een gelijkwaardig partnerschap, los van bestaande structuren? En wat zijn de huidige uitdagingen om daar te geraken?

Sprekers

Margit van Wessel is assistant professor bij het departement Strategische Communicatie aan de Wageningen University & Research.

Haar expertises zijn communicatiewetenschap, burgers, civiele maatschappij advocacy, inclusief bestuur, internationale ontwikkeling, beleidswerk-evaluatie en democratie. 

Image
Margit Van Wessel
Margit Van Wessel

Martin Mpinda Tushiminine (OCE, DRC) is algemeen secretaris van het Observatoire Congolais de l’Environnement: deze organisatie draagt bij tot de promotie van milieubescherming en werkt op thema’s zoals duurzame ontwikkeling, klimaatverandering, ontwikkeling, bosbouw, gezondheid, sociale rechtvaardigheid, de strijd tegen vervuiling en ontbossing en het verantwoord gebruik van natuurlijke rijkdommen.  

Image
Martin Mpinda Tushiminine
Martin Mpinda Tushiminine