Image
Flashmob op het schoolplein voor de 11.11.11 campagne

11 in beweging

Image
Raamtekening Jeanne Devos Leuven

Onze Leuvense vrijwilligers laten er geen gras over groeien. Na onze oproep om in het kader van onze campagne rond changemakers op zoveel mogelijk plaatsen muurschilderingen te maken, gaven ze begin oktober een spetterend startschot.

Image
Stop de moorden

Begin oktober verzamelden we samen met een aantal andere organisaties voor de poorten van de Filipijnse ambassade. We uitten onze boosheid  over de vele moorden  op mensenrechtenactivisten in de Filipijnen.

Op 4 juli kwamen we met een unieke coalitie in actie! Zo’n 150 vertegenwoordigers uit de klimaat-en milieubeweging, de armoedebeweging, de sociale sector en de vakbonden lieten - op veilige afstand van elkaar - hun stem horen voor een nieuw normaal. #UnitedForANewNormal

Image
Actie United For A New Normal
Image
Actie van de 11.groep Destelbergen-Heusden

Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag zetten vrijwilligers van de 11.groep in Destelbergen-Heusden een tentje op voor het gemeentehuis. Hiermee vestigden ze de aandacht op de bijzonder problematische situatie in de Griekse opvangkampen en vroegen ze hun gemeentebestuur om een extra inspanning te leveren.

Zonet een zoom webinar voor 11.11.11 bijgewoond. Super gevoel om Vlaanderen verenigd te zien van Oostende, over Brugge, De Pinte, Stekene, Antwerpen tot Waterschoot en Pelt!

Koen Vermeulen
vrijwilligerswerkwerkt

Nele kwam naar ons digitaal Zuidcafé, waar we het hadden over de impact van watertekort in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Drie sprekers verdiepten zich elk vanuit hun eigen expertise in het onderwerp en gingen op zoek naar verbindingen met het Noorden.

Image
Vrijwilliger Nele over het digitaal Zuidcafé rond duurzaam waterverbruik

#ClimateStrikeOnline

Lockdown of niet, op 24 april 2020 was er weer een Global Strike for Future. Samen met duizenden jongeren en volwassenen wereldwijd lieten onze vrijwilligers hun digitale stem horen om te pleiten voor klimaatactie.

Op zaterdag 1 februari vatten vijftig War Crime Inspectors post bij kade 1227 in de haven van Antwerpen om te doen wat de overheid nalaat: controleren of de vrachtwagens die naar de kade rijden wapens vervoeren en zo voorkomen dat die worden gebruikt voor oorlogsmisdaden.

Met succes: wapenschip Bahri Yanbu liet de Antwerpse haven links liggen.

Image
Groepsfoto

Beweging niet te stoppen tijdens de actieweek

Elk jaar rond 11 november steken duizenden vrijwilligers hun nek uit voor internationale solidariteit. Dat is niet alleen hartverwarmend. We zijn ook ongelofelijk trots op hun creativiteit bij alle verschillende activiteiten.

Benieuwd hoe dat eruitziet?

Word 1 van 11

Zin om mee te doen? Of wil je ons gewoon iets vragen?

Geef ons een seintje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Image
11.11.11 medewerker in gesprek met vrijwilliger op de kick-off van de campagne 2019
Vragen of opmerkingen kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons gerust weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.