Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

Digitalization projects in the NGO sector: modest effort, great results

Vr 16 okt van 15-16u

Sprekers:  Jean Clovis Kalobu Kabundi (Memisa), Diaka Tabembo Jules Alexis (DRCongo), Jean Monet Ngenzi (VVOB), Stefaan Vande Walle (VVOB) en Maxime Heyndrickx (Wehubit) .
Taal: Engels en Frans

Ja, digitalisering in de wereld van ontwikkeling en internationale solidariteit is haalbaar en betaalbaar. Drie cases.

Digitalisering in de wereld van ontwikkeling en internationale solidariteit is haalbaar en betaalbaar. Via drie cases tonen we hoe simpele, goedkope tools een grote impact kunnen hebben op lokale gezondheid, opvoeding en handel.

'The smart glasses for telehealth'-project van Memisa laat gezondheidswerkers in afgelegen gebieden en conflictzones toe om in real time te connecteren met medische experten die hen kunnen helpen bij diagnose, expertise en begeleiding.  (en français) 

VVOB gebruikt digitale technologie voor ‘blended learning processes’, zodat leerkrachten digitale tools kunnen gebruiken in de klas en terzelfdertijd het administratieve proces kunnen vereenvoudigen.  (in English) 

Wehubit is een investeringsproject uitgevoerd door Enabel en gefinancierd door de DGD. Wehubit wil de digitalisering ondersteunen en versterken als instrument om duurzame ontwikkeling te versnellen, de welvaart te vergroten, ongelijkheden te verminderen en mensen en bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende landen mondiger te maken. In deze presentatie zal naast het project zelf, ook het potentieel van digital social innovations in de context van een Human-Rights Based Approach worden toegelicht. (in English)

Sprekers

Jean Clovis Kalobu Kabundi heeft diploma's in Health System Management and Policy (Tropisch instituut, Antwerpen) en in Geneeskunde, chirurgie en bevalling (Universiteit van Kinshasa).

Hij is specialist in de domeinen van niet-overdraagbare ziekten en seksuele en reproductieve gezondheid en recht. Sinds 2018 is hij medisch adviseur bij Memisa België.

Image
Jean Clovis Kalobu Kabundi
Jean Clovis Kalobu Kabundi

Diaka Tabembo Jules Alexis is een ziekenhuisdokter, met expertise in basisgezondheidszorg in landelijke en stedelijke gebieden en seksuele en reproductieve gezondheidszorg.

Hij is ook IT specialist in opleiding, met expertise in IT consulting (software en hardware), en ondernemer in gemeenschapsontwikkelingsprojecten in DR Congo.

Image
Diaka Tabembo Jules Alexis
Diaka Tabembo Jules Alexis

Jean Monet Ngenzi is momenteel Online Learning Coördinator bij VVOB (Kigali, Rwanda). Hij coördineert er projecten rond online learning, de creatie van online content en de evaluatie/monitoring van online learning voor data-gestuurde beslissingen.

Hij heeft diploma's in communicatie, met focus op het bedrijfsleven en in project management.

Image
Jean Monet Ngenzi
Jean Monet Ngenzi

Stefaan Vande Walle begon voor VVOB te werken in 2008, als onderwijsadviseur in wetenschappen en sociale vaardigheden in Cambodja. Hij nam verschillende posities in voor VVOB: in Cambodja, Zuid-Afrika en sinds 2016, in Rwanda.

Sinds juni 2020 is hij online learning manager bij VVOB Rwanda, waar hij de transitie van face-to-face ontwikkeling naar meer gemengde vormen coördineert. 

Image
Stefaan Vande Walle
Stefaan Vande Walle

Maxime Heyndrickx is momenteel D4D Expert bij Enabel. In het Wehubit-team is hij verantwoordelijk voor Monitoring & Evaluation, Learning en Knowledge Management.

Maxime vulde zijn diploma Geschiedenis (Universiteit Gent) aan met een bijkomende master gericht op Innovation, Institutions and Development (UNU-MERIT/Maastricht Graduate School of Governance). Hij begon zijn loopbaan als projectleider in de Belgische publieke sector, waarna hij stage liep bij de Europese Commissie (DG DEVCO).

Image
Maxime Heyndrickx
Maxime Heyndrickx