Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

Design Thinking for Development

Vr 16 okt van 10-11u (volzet)

Sprekers: Aline de Araujo Alonso (Butterfly Works - Amsterdam) en Mark Kamau (BRCK - Nairobi) faciliteren deze workshop.
Taal: Engels

Maak kennis met Design Thinking: een methode om op een innovatieve manier programma’s te ontwerpen

Update 5 oktober 2020 - Deze sessie is volzet, inschrijven is niet langer mogelijk.

 

De meerwaarde van ontwikkelingssamenwerking en de rol van ngo’s wordt vanuit verschillende hoeken kritisch bekeken. Om relevant te blijven in de toekomst moeten we zelfkritisch en innovatief aan de slag. Hoe zien duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking eruit anno 2030? Waar willen we naartoe als sector en hoe geraken we daar?

In deze workshop maak je kennis met Design Thinking als methode om op een innovatieve manier programma’s te ontwerpen. We gebruiken tools die je helpen te denken vanuit het perspectief van partners en doelgroepen. Daarnaast maak je kennis met creatieve methodes om als groep te co-creëren en samen vooruit te kijken. 

Facilitators

Aline de Araujo Alonso is een design onderzoeker bij Butterfly Works (Amsterdam), een social design studio en pionier in het gebruik van co-creatie en design thinking in internationale ontwikkeling. Ze heeft tien jaar werkervaring in verschillende landen en werkte onder andere op projecten voor Plan International en Oxfam Novib. 

Haar grootste streefdoel als designer is om anderen te inspireren en te engageren. Haar passie is het integreren van verschillende kennisdomeinen en het gebruiken van design thinking- methoden om betekenisvolle ervaringen voor verschillende stakeholders te creëren. 

Image
Aline de Araujo Alonso
Aline de Araujo Alonso

Mark Kamau is een human centered designer met 15 jaar werkervaring in Europa en Afrika. Hij richtte het eerste open human centered design lab op in Afrika, onder de iHub, een community van meer dan 25.000 individuen  en start-ups, gericht op technologische oplossingen voor Afrikaanse landen. 

Hij is directeur User Experience bij BRCK, een Keniaans technologiebedrijf met focus op het ontwikkelen van technologie voor opkomende markten. In 2018 stond BRCK op TIME’s lijst van de 50 geniale bedrijven, naast onder andere AirBnB, SpaceX, Netflix en Disney. Momenteel is hij ook uitvoerend directeur van BRCK.ORG, de non-profit tak van BRCK.

Image
Mark Kamau
Mark Kamau