Image
Beheer je vzw

Vorming VZW-wetgeving (online)

Icon info Group 7
Info

Een update in het licht van de nieuwe vennootschapswet

Online vorming op dinsdag 26 september om 19.30u.

Voor sommige VZW’s is er nog werk aan de winkel dit jaar. Want elke VZW dient tegen 1 januari 2024 haar statuten aan te passen aan de nieuwe vennootschapswet.  

Anders dan aangekondigd zal de vorming dinsdag niet verzorgd worden door de medewerkers van Scwitch (die door omstandigheden moesten afzeggen), maar door prof. Dylan Peere. 

Dylan Peere is als docent verbonden aan de VIVES-hogeschool en gespecialiseerd in deze materie. Hij zal jullie dinsdag toelichten wat de voornaamste wijzigingen zijn in de nieuwe vennootschapswetgeving, wat dit betekent voor jouw VZW en hoe jouw VZW haar statuten en haar werking hieraan kan aanpassen.  

  • Wanneer: dinsdag 26 september van 19.30 tot 21.30
  • Begeleiding: Scwitch
  • Organisatie: 4de Pijlersteunpunt samen met Wereldhuis West-Vlaanderen en de dienst Leefmilieu van de Provincie Vlaams-Brabant
  • Schrijf hieronder in
  • Teams-link om online deel te nemen aan de vorming:  Click here to join the meeting

Heb je nu al praktische vragen?

Stuur je vraag gerust door naar de helpdesk van het 4de Pijlersteunpunt info@4dePijler.be. We bekijken graag of we die samen met jou kunnen beantwoorden.

0f consulteer alvast de website van Scwitch: www.Scwitch.be. Scwitch is een steunpunt dat verenigingen uit de socio-culturele sector bijstaat op juridisch vlak. Op www.scwitch.be vind je antwoorden op de meeste vragen en handige tools. Je vindt er ook modelstatuten en een 'statutenbouwer' die je begeleidt om statuten samen te stellen. 

Scwitch biedt ook de online beheerstool Assist aan, waarmee je online het beheer van je VZW kan waarnemen en de boekhouding en de jaarlijkse administratieve verplichtingen kan opvolgen.

Schrijf je hier in

Jouw provincie